Европейската комисия отделя 750 млрд. евро като допълнителни средства за справяне

...
Европейската комисия отделя 750 млрд. евро като допълнителни средства за справяне
Коментари Харесай

Емил Радев: България защити увеличението на парите за кохезия

Европейската комисия отделя 750 милиарда евро като спомагателни средства за справяне с икономическата рецесия, провокирана от COVID-19. Според евродепутата от ГЕРБ / ЕНП Емил Радев тези пари би трябвало да се влагат по този начин, че да се възвърне стопанската система на Европейски Съюз, която пострада тежко от пандемията.

" Трябва да се влага в новаторски технологии, дигитализацията, Зелената договорка. Това са цели на Европейски Съюз, тъй че да се направи доста по-конкурентен. Също по този начин да върне производства на стратегически материали и артикули в Европейски Съюз, тъй като видяхме по отношение на рецесията медицински материали, здравна техника трябваше да се внасят от трети страни - Китай. И видяхме, че не сме готови ", съобщи в ефира на Българска национална телевизия Емил Радев.

Според него, би трябвало да сме подготвени за повторна рецесия и по тази причина се основават в допълнение фондове и ресурси на Европейски Съюз - с цел да можем да реагираме незабавно и в доста къси периоди.

" Кохезията също ще остане приоритет, което е доста значимо за България. В редица страни парите за кохезия са фрапантно понижени. Хубавата вест е, че България съумя да отбрани нарастване в бъдещата финансова рамка, най-малко в плановете и е добре, че ние още веднъж ще можем да се употребяваме от пари за кохезия, с цел да стигнем средноевропейските равнища ", сподели още Радев.

Европейска комисия обвърза новия Фонд със идната финансова рамка, където се планува 11.1 милиарда евро да се употребяват още в края на тази година. България ще получи на база Брутният вътрешен продукт към 15 милиарда евро от новия проект.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР